konala
Sisäilmaongelmista kärsinyt Meritorin koulu purettiin luurangoksi

Sisäilmaongelmista kärsinyt Meritorin koulu purettiin luurangoksi

Espoon Kivenlahden Meritorin koulussa kärsittiin pitkään sisäilmaongelmista. Lopulta rakennus päätettiin laittaa täysremonttiin ja purkaa käytännössä luurangoksi. ”Vanhasta koulusta jää periaatteessa jäljelle vain kakkoskerroksen lattia, osa vesikattoa ja ulkoseinät, mutta muuten puramme kaiken sisältä ulos”, kiteyttää Etelän Rakennuksen työpäällikkö Jan Isaksson. Purkaminen on ollut perusteellista toimintaa. Sisällä tehtiin suuret massanvaihto- ja maanrakennustyöt koko pinta-alan laajuudelta. Etelän Rakennuksen kuorma-autolla on ollut kiirettä. Päivittäin on ajettu kymmeniä kuormia maa-ainesta ja purkujätettä kierrätykseen. Yhteensä sisätiloista on ajettu massoja pois 2400 m2 alalta. Myös uudet täytöt eristepintaan asti tulevat Etelän Rakennukselta. Suuritöisiä ovat olleet myös raskasmetallilattiapinnoitteiden purut ja niiden liimojen poistot. Niitä on purettu tuhansia neliöitä. Tässä kohteessa myös timanttiporaus- ja sahaustyöt tekee Etelän Rakennus.

Parikymmentä ammattilaista ja iso määrä koneita

Etelän Rakennus on suorittanut purkutyöitä parinkymmenen ammattilaisen keskivahvuudella. Koulun purkutöissä työskentelee myös iso määrä koneita Etelän Rakennukselta: kaksi isompaa kaivinkonetta ja useampia pienempiä kaivinkoneita sekä useita Bobcatteja ja purkurobotteja. Lisäksi työmaalla ahkeroi Etelän Rakennuksen kurottaja, kuten muissakin yrityksen toteuttamissa isoissa purkukohteissa. Kestoltaan Meritorin koulun purku-urakka timanttitöineen on noin puolen vuoden rupeama.

Poikkeuksellisen perusteellinen purku

Purkutöiden tilaajan edustajan Pylon Rakennuksen Seppo Tuisku kertoo, ettei itse ole aikaisemmin ollut näin perusteellisessa purkukohteessa mukana. ”Meritorin koulun purkutyöt ovat olleet mittavat. Aikataulun kanssa on ollut jonkun verran haasteita, mutta purkutyöt ovat kyllä edenneet Etelän Rakennuksen toimesta. Betonia ja muita massoja on viety rajut määrät pois. Kun koulu aikoinaan rakennettiin, ovat kuorma-autot ajaneet tänne tavaraa ehkä noin kahdeksan kuukautta. Nyt suurin osa siitä on ajettu Etelän Rakennuksen autoilla kolmen kuukauden aikana pois täältä. Liikennettä on riittänyt”

Kuvia kohteesta: